
Asiatiska risflingor med ingefärssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 39
Recept: 1490 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Finhacka persilja eller koriander.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma. Stek 2-3 minuter tills senapsfröna hoppar.
- Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.
- Koka risflingorna i rikligt med vatten 1-2 minuter tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.
- Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.
Kockens kommentar
Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.