Asiatiska risflingor med ingefärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

el. korianderblad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Asiatiska risflingor med ingefärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 39

Recept: 1490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 366 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

el. korianderblad 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Finhacka persilja eller koriander.
  2. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma. Stek 2-3 minuter tills senapsfröna hoppar.
  3. Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.
  4. Koka risflingorna i rikligt med vatten 1-2 minuter tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.
  5. Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.

Kockens kommentar

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem