
Wokad fläskfilé med nudlar och nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 27
Recept: 1791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om nudlar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Skala av det torra yttre skalet på citrongräset och skiva den tjocka rotdelen. Ansa och skiva salladslök.
- Skär bort hinnor på filén. Strimla köttet.
Lägg köttet i en skål med salt, citrongräs och salladslök. Låt stå 30 minuter. - Skala och finhacka vitlök. Ansa/hacka chili.
- Woka: Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner olja så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt kött med tillbehör och stek i någon minut. Rör om då och då.
- Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar. Tillsätt socker, fisksås, och jordnötter. Blanda väl. Stek några minuter till.
- Nudlar: Koka samtidigt upp vatten och lägg i nudlar. De är klara efter någon minut. Häll av vattnet.