
Wokad ingefärsbiff med basilika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 35 min )
- Marinera: Skär köttet i strimlor och lägg i en skål. Tillsätt fisksås och socker och låt köttet marinera i minst 30 minuter.
- Koka ris enligt förpackning, cirka 30 minuter.
- Skala och riv ingefära, skiva chilifrukt, skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
- Woka: Hetta upp (wok-)panna med olja på högsta värme. När fettet är rykande hett, fritera basilikabladen i cirka 1/2 minut, tills de blivit krispiga men inte brända. Ta ur bladen och låt rinna av på hushållspapper.
- Häll bort lite del av fettet ur woken. Tillsätt kött, ingefära, chili, vitlök och schalottenlök och woka i 3-5 minuter under omröring.
- Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.