
Wokad sammetslen majssoppa med kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skär kycklingen i strimlor. Blanda kycklingen i en skål med soja, sherry, majsmjöl, sesamolja, vatten (den mindre mängden). Ställ åt sidan i 15 minuter.
- Riv ingefära. Mixa hälften av majskornen med mixerstav eller i matberedare till mos. Ansa salladslök och skiva.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja runt pannans kanter, så att pannan blir helt infettad.
Tillsätt ingefära. Vänta 10 sekunder och tillsätt vatten+fond, majsmix och resten av majskornen. Låt koka upp. - Tillsätt kyckling i pannan, koka upp. Vispa upp äggen i en kopp och tillsätt. Rör om, smaka av med salt och peppar. Strö över salladslök.
Kockens kommentar
Originalreceptet är starkt kryddat med vitpeppar. Vill man dryga ut rätten kan man på asiatiskt vis servera ris till soppan.