Wokad sammetslen majssoppa med kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten till soppa

1.0 

liter

Ägg

2.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wokad sammetslen majssoppa med kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1318 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 474 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Ägg 2.0 styck 10%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda kycklingen i en skål med soja, sherry, majsmjöl, sesamolja, vatten (den mindre mängden). Ställ åt sidan i 15 minuter.
  2. Riv ingefära. Mixa hälften av majskornen med mixerstav eller i matberedare till mos. Ansa salladslök och skiva.
  3. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja runt pannans kanter, så att pannan blir helt infettad.
    Tillsätt ingefära. Vänta 10 sekunder och tillsätt vatten+fond, majsmix och resten av majskornen. Låt koka upp.
  4. Tillsätt kyckling i pannan, koka upp. Vispa upp äggen i en kopp och tillsätt. Rör om, smaka av med salt och peppar. Strö över salladslök.

Kockens kommentar

Originalreceptet är starkt kryddat med vitpeppar. Vill man dryga ut rätten kan man på asiatiskt vis servera ris till soppan.

PASSAR TILL

Kokt ris & soja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem