
Smörgås med krabbsmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min + 30 min )
- Öppna och plocka ut allt ätbart ur krabban (ta bort gälar och skal). Skala räkor. Finhacka gräslök.
- Dela tomater och skär bort det lösa fruktköttet. Tärna i små bitar det fasta köttet.
- Blanda krabbkött med räkor, smör, crème fraiche i en mixer och mixa till fin konsistens (eller använd en mixerstav). Smaka av med kajenn och salt.
- Blanda ner tomattärningar och gräslök. Ställ blandningen kallt i 30 minuter eller mer.
- Rosta bröd och bred på tjockt med krabbsmör.
Kockens kommentar
Det kan vara dekorativt att servera krabbsmöret inlagt i krabbskalet.