
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2220 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och finhacka lök, vitlök. Rensa svamp. Riv hårdost. Hacka gräslök.
- Koka upp svampfond med vatten.
- Risotto: Stek i kastrull lök och ris i matfett ett par minuter utan att bränna. Tillsätt vitlök och saffran, stek ytterligare någon minut. Häll på vin och låt det koka in.
- Tillsätt varm buljong så att det täcker riset. Låt koka in. Täck riset med mer buljong och låt koka in. Fortsätt så tills riset inte vill ta åt sig mer vätska (15-20 minuter). Salta och peppra. Ta av kastrullen från plattan och rör ner en klick smör och riven hårdost.
- Tillbehör: Stek under tiden svamp i en panna på medelhög värme, först några minuter utan fett tills vätskan försvunnit, sedan i smör några minuter tills svampen fått färg. Salta, peppra lätt.
- Lägg upp och garnera med hackad gräslök.
Kockens kommentar
Vin kan erättas med vatten.