Ljummen lax med forellrom (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Pepparrot nyriven

4.0 

msk

Forellrom saltad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 154 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 46%

Pepparrot nyriven 4.0 msk 2%

Forellrom saltad 4.0 msk 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200 °C och ställ in tallrikar i 15 minuter.
  2. Lägg laxskivorna mellan plastfolie och banka (lätt) ut dem med knuten näve eller med baksidan av en kastrull.
  3. Riv pepparrot.
  4. Häll fond i stekpanna på medelvärme och vispa ner smör klickvis.
  5. Ta ut tallrikarna och häll på smörsåsen.
    Lägg en skiva lax på varje tallrik.
    Garnera med forellrom och pepparrot.

Kockens kommentar

Det kan vara effektfullt att anrätta laxen vid bordet. Den färska laxen skiftar färg, blir kokt av de varma tallrikarna och den varma såsen. Kan serveras utan pepparrot.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem