
Klassisk köttsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0
Recept: 940 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas nötfransyska > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim )
- Häll consommé och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärning och rör om.
- Skär köttet i stora tärningar och lägg i kastrullen. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
- Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.
- Ansa purjolök, skär bort blasten och skölj rent. Skiva purjolöken och tillsätt den i kastrullen. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Consommén på burk skall vara koncentrerad. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.