Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 121
            Kcal / portion: 319
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 1275 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Koka lök med skal i lite vatten i 10-15 minuter. Tryck sedan ut löken ur skalet genom att pressa den mellan fingrarna.
 - Stek bacon tills den är knaprig, men inte bränd.
 - Häll upp burkmajsen med lite spad i en kastrull och tillsätt smör. Låt koka upp.
 - Tillsätt lök, bacon och sallad och låt bli varmt. Salta och peppra lätt.
 
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)