Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1275 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Koka lök med skal i lite vatten i 10-15 minuter. Tryck sedan ut löken ur skalet genom att pressa den mellan fingrarna.
- Stek bacon tills den är knaprig, men inte bränd.
- Häll upp burkmajsen med lite spad i en kastrull och tillsätt smör. Låt koka upp.
- Tillsätt lök, bacon och sallad och låt bli varmt. Salta och peppra lätt.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)