
Kasslerpytt med kålrot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Äggula 4.0 styck 14%
Matfett till stekning 4.0 msk 27%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Tärna kasslern. Skär bort utsidan av kålroten och tärna.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek kålroten i några minuter. Rör om.
- Tillsätt kasslern och stek ytterligare i 10 minuter. Smaka av. Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
- Lägg upp pytt med en äggula i mitten. Garnera gärna med något grönt.
Kockens kommentar
Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv