
Fransk lammragu, gryta av lammbringa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Skär köttet i bitar.
- Hetta upp matfett i en gryta på medelhög värme och bryn köttbitarna runt om i cirka 5 minuter till fin yta. Salta, peppra.
- Tillsätt schalottenlök, vitlök och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt smålök, de krossade tomaterna, fond och vin. Låt småkoka i cirka 1,5 timme tills köttet är riktigt mört och nästan faller sönder.
- Tillsätt ärter och hälften av persiljan. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.
- Lägg upp och strö persilja över. Servera ett färskt, krispigt vitt bröd till.
Kockens kommentar
Ragu = vanligen gryträtt på bitar av kött, fågel eller vilt. Franska ragoûter = åter väcka aptiten.