Fransk lammragu, gryta av lammbringa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fransk lammragu, gryta av lammbringa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 644 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Skär köttet i bitar.
  2. Hetta upp matfett i en gryta på medel­hög värme och bryn köttbitarna runt om i cirka 5 minuter till fin yta. Salta, peppra.
  3. Tillsätt schalottenlök, vitlök och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt smålök, de krossade tomaterna, fond och vin. Låt småkoka i cirka 1,5 timme tills köttet är riktigt mört och nästan faller sönder.
  4. Tillsätt ärter och hälften av persiljan. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.
  5. Lägg upp och strö persilja över. Servera ett färskt, krispigt vitt bröd till.

Kockens kommentar

Ragu = vanligen gryträtt på bitar av kött, fågel eller vilt. Franska ragoûter = åter väcka aptiten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem