Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 355
            Kcal / portion: 868
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 40%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
 - Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.
 - Blanda dressing, det vill säga vinäger med olivolja.
 - Stek bacon knaprig i panna.
 - Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.
 - Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.
 
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)