
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1669 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Tvätta och skär tomaterna i skivor. Skär mozzarellan i skivor. Varva mozzarella och tomatskivor på tallrikar eller i ett större fat.
- Garnera med (hackade) basilikablad. Häll på olivolja och strö över havssalt. Vrid några varv med svartpepparkvarn.
- Låt salladen helst stå en stund och "dra" före servering.
- Servera gärna ett gott vitt bröd till.
alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)