Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 276
Kcal / portion: 1329
GBR (GI) / port: 1
Recept: 5316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Om bisque > Äts ej
...
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Rensa svampen och skär i skivor. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
- Torrstek svampen i kastrull utan fett. När inget mer vatten kommer ut i pannan tillsätts matfett och lök. Fräs några minuter på medelvärme så att löken blir glansig utan att brynas.
- Tillsätt grädde, fond, och balsamvinäger. Låt småkoka i 15 minuter.
- Tillsätt persilja och mixa med stav tills slät och fin.
- Vispa ner smör. Tillsätt konjak och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Butterfield´s är en restaurang på Sunset Blvd, West Hollywood, känd för denna soppa och för sina brunches. Om man vill, kan hälften av grädden bytas ut mot mjölk. Halvera mängden om soppan skall serveras som förrätt.