Rökt vildand med råstekt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökt vildand med råstekt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1065 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 244 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Grönsallad 200.0 gram 2%

...

Skapat av
Saxhytte

Tillagning (30 min + 75 tim )

Rökning i rökugn

  1. Lägg flådd och urtagen and utan vingar och ben i saltlag i 3 dygn.
  2. Mognadstorka fågeln i ugn tills ytan är torr. Rök fågeln i cirka 2 timmar till innertemperatur 56ºC, för bästa resultat. Längre tid ger hög röksmak och torrare fågel.

Måltid:

  1. Putsa och skär köttet i tunna skivor.
  2. Skala och skiva eller tärna potatis.
  3. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek i omgångar 5-10 minuter i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Lägg tillbaka all potatis och efterstek i cirka 10 minuter på medellåg värme.
  4. Tillred sallad.

 

Kockens kommentar

Rökt vildand är svårt att finna i handeln. Kockskolan fick färdigrökta från Saxhytte Gård. Saxhytte Gård ligger intill Grythyttan i Bergsslagen, Sverige. De arrangerar kurser med naturupplevelser, jakt, hundkurser, fiske med mera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem