
Rökt vildand med råstekt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 75 tim )
Rökning i rökugn
- Lägg flådd och urtagen and utan vingar och ben i saltlag i 3 dygn.
- Mognadstorka fågeln i ugn tills ytan är torr. Rök fågeln i cirka 2 timmar till innertemperatur 56ºC, för bästa resultat. Längre tid ger hög röksmak och torrare fågel.
Måltid:
- Putsa och skär köttet i tunna skivor.
- Skala och skiva eller tärna potatis.
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek i omgångar 5-10 minuter i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Lägg tillbaka all potatis och efterstek i cirka 10 minuter på medellåg värme.
- Tillred sallad.
Kockens kommentar
Rökt vildand är svårt att finna i handeln. Kockskolan fick färdigrökta från Saxhytte Gård. Saxhytte Gård ligger intill Grythyttan i Bergsslagen, Sverige. De arrangerar kurser med naturupplevelser, jakt, hundkurser, fiske med mera.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel