
Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 1375

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 26%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 7%
Grönsallad 200.0 gram 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av före stekning.
- Hetta upp matfett i panna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Efterstek all potatis ca 10 minuter på medellåg värme.
- Förbered sallad el. andra tillbehör.
- Sås: Blanda ingredienserna utom smör i en kastrull på medelhög värme och låt koka ner till halva mängden. Rör sedan ner smör klickvis. Håll varmt.
- Skär ankbrösten i halvtunna skivor. Salta och peppra. Pudra skivorna med vetemjöl.
- Stek skivorna på medelhög värme i matfett ca 4-5 minuter tills de blivit krispigt genomstekta runtom, men ej brända.
Kockens kommentar
Receptet är kaloririkt pga att ankbröst med fettkant är kaloririkt. Om inte fettkanten äts minskar receptets kalorimängd med 33% till cirka 700 Kca/portion.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel