
Champagnemelon (efterrätt) ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1296 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 63%
Mousserat vin 1.0 flaska 37%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning
- Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet. Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis.
- Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.
- När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet.
- Skär upp frukten och servera.
Kockens kommentar
Man kan använda andra melonsorter och allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit till exempel vodka används högst halva mängden för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)