
Flatål med äggula och gräslök (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 31%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg 3 stora skivor flatål per tallrik.
- Finhacka gräslök och lägg i en ring ovanpå ålen.
- Lägg en äggula mitt i ringen.
Kockens kommentar
Flatål är ål som är utplattad (ryggrad/ben har avlägsnats och ålen har vikts ut) i stället för naturligt rund. Avser vanligtvis rökt ål. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)