
Wasabigräddsås till grillat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 41%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till nöt, vilt, inälvor > %
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (7 min )
- Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit något tjockflytande.
- Vispa ner wasabipasta enligt egen smak. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Såsen passar speciellt bra till grillad mat. Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)