
Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 1349

GBR (GI) / port: 10
Recept: 5395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 24%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om glass > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Grovhacka hasselnötter.
- Vispa grädde med socker.
- Smält choklad i vattenbad (se nedan). Tillse att inget vatten kommer i chokladen.
- Rör ner smör, sirap och mjölk.
- Lägg upp glass och vispgrädde. Häll nötter och varm chokladsås över.
Kockens kommentar
Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vattenbad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)