Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 352
            Kcal / portion: 1349
            GBR (GI) / port: 10
Recept: 5395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 24%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om glass > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Grovhacka hasselnötter.
 - Vispa grädde med socker.
 - Smält choklad i vattenbad (se nedan). Tillse att inget vatten kommer i chokladen.
 - Rör ner smör, sirap och mjölk.
 - Lägg upp glass och vispgrädde. Häll nötter och varm chokladsås över.
 
Kockens kommentar
Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vattenbad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)