Vårkyckling i apelsinsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vårkyckling i apelsinsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3458 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 499 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

Olivolja 1.0 msk 3%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Tvätta och skrubba ren potatisen. Skär potatisen med skal i klyftor.
  2. Koka upp vatten och koka potatisen 4-5 minuter. Ta ur potatisen och lägg dem i en stor smörad ugnssäker form eller på ugnsplåt (med plats även för kycklingen).
  3. Sätt ugnen på 180ºC.
  4. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och bryn kycklingen vackert brun runt om. Lägg över i formen på potatisen. Häll över stekfettet.
  5. Tillsätt fond och apelsinjuice i formen och sätt in i ugn i 35-45 minuter (skär intill låret och se till att köttet inte längre är rött). Häll över majs de sista 10 minuterna.
  6. Förbered under tiden sallad.

Kockens kommentar

Förr användes hönorna till att värpa och tupparna åt man upp. På våren åt man ungtuppar (vårkyckling), som då var en lyxig delikatess. Numera äter vi kyckling året om, medan vårkyckling är extra små kycklingar och därmed extra möra.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem