
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 9%
Konjak/brandy 2.0 msk 3%
Mynta till garnering 1.0 kvist 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Vispa grädden med hälften av bären. Blanda in konjaken på slutet.
- Häll lite kräm i botten på ett högt glas. Fyll på med ett lager frukt och sedan mer kräm ovanpå. Toppa med frukt.
- Servera med en lång sked och garnera med en myntakvist.
Kockens kommentar
Detta är en fyllig efterrätt tack vare mycket grädde. Lämpligtvis serveras mindre portioner, eller så kan proportionen hallon ökas. I stället för vispgrädde kan vispbar mellangrädde användas för att minska kalorimängden. Eftersom frysta hallon oftast innehåller mycket socker blir detta en klart söt efterrätt. Undvik att ta med all spad om mindre sötma önskas, eller blanda upp med färska hallon.
Romanoffs = ryska kejsarsläkten, som regerade landet från 1613 till 1917. Huruvida de åt denna efterrätt är för oss obekant, eller om rätten fått sitt namn efter kungligheter för att det låter exklusivt.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)