Frasig hallonmacka på smördeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om smördegsbakelser >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frasig hallonmacka på smördeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 18%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 271 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegsbakelser > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
  2. Lägg kylskåpskalla smördegsplattorna på ugnsgaller. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills de blivit fluffiga och fått färg.
  3. Garnering: Vispa grädde med socker och vaniljextrakt. (Om vaniljstång: Dela den på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden).
  4. Montera: Dela smördegsplattorna på längden. Placera grädde och hallon på varje halva. Sikta (ströa med trådsil) lite florsocker över.

Kockens kommentar

Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak. Smördeg är en så kallad laminerad deg, bestående av många degskikt med smör emellan. Läs mer > Om laminerade degar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem