
Frasig hallonmacka på smördeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 18%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegsbakelser > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Förvärm varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Lägg kylskåpskalla smördegsplattorna på ugnsgaller. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills de blivit fluffiga och fått färg.
- Garnering: Vispa grädde med socker och vaniljextrakt. (Om vaniljstång: Dela den på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden).
- Montera: Dela smördegsplattorna på längden. Placera grädde och hallon på varje halva. Sikta (ströa med trådsil) lite florsocker över.
Kockens kommentar
Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak. Smördeg är en så kallad laminerad deg, bestående av många degskikt med smör emellan. Läs mer > Om laminerade degar.