Lammytterfilé med chévrebakade rotsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammytterfilé med chévrebakade rotsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 836

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3344 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 606 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kött: Putsa lammköttet rent från fett och hinnor. Olja in köttet. Hacka timjan och salvia. Krydda köttet rikligt med salt och tillför timjan och salvia.
  3. Tillbehör: Skala och hacka rotsaker grovt. Skiva sparris. Skölj och halvera tomater. Lägg allt i ugnssäker form eller på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Salta lätt. Sätt in rotsakerna i ugn i cirka 25 minuter.
  4. Bryn köttet runt om i het panna med smör till fin brun yta.
  5. Efterstek köttet i nedre delen av ugnen till kärntemperatur 57°C. Det tar knappt 10 minuter för rumstempererat kött och 20 minuter för kylskåpskallt. Ta ut köttet. Peppra. Låt vila.
  6. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  7. Chevre: Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills ost och nötter fått fin färg.
  8. Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond och grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem