Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 174
            Kcal / portion: 752
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 3007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grön sparris färsk 2.0 knippen 3%
Olivolja 1.0 msk 4%
Parmesan nyriven 1.0 dl 6%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (45 min )
- Hacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda med philadelfiaost i en skål. Låt stå i några minuter.
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka. Lägg en skinkbit ovanpå. Bred på ett lager med philadelfiafyllningen och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.
 - Lägg kycklingrullarna på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Salta och peppra lätt. Sätt i ugn ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara gärna i kylskåp innan servering.
 - Koka ägg i lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Tag ur äggen och lägg i sparrisen, som kokas i 3-5 minuter. Tag ur sparrisen och låt rinna av i ett durkslag. 
 - Lägg upp allt som på bilden. Ringla över olivolja samt strö över lite parmesanost.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel