Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 minuter i extra tillagningstid.
- Skär kalkonköttet i skivor. Finhacka persilja. Ansa, förbered sallad.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger. Lägg åt sidan.
- Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.
- Lägg tillbaka kalkonen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Kockens kommentar
Överstekt kalkonkött blir torrt. Rätt stekt går det knappt att skilja från kalvfilé. Liksom alla "pytter" är detta en utmärkt resträtt, dvs ett sätt att använda rester på.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel