
Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 807

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.
- Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.
- Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
- Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.
- Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.
Kockens kommentar
Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.