
Mussel chowder - engelsk musselsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 1107

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4430 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Tärna och fräs bacon i en skvätt olja på hög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.
- Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vin.
- Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 minuter). Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
"Chowder" (engelska) innefattar all slags redda soppor som innehåller grädde. Avser oftast skaldjurssoppor, men kan också vara fisk- eller grönsakssoppor. Läs mer > Om soppor.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.