
Rödspättaceviche (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 2
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Filéa fisk om nödvändigt. Lägg i en skål. Idealiskt är om filéerna är cirka 3 cm breda, dvs spättorna bör inte vara alltför stora.
- Pressa juicen från 2 av 3 apelsiner. Häll juicen över fisken och se till att all fisk får kontakt med saften. Sätt kallt i 1 timme.
- Skala resterande apelsin och avlägsna hinnan från klyftorna. Dela i mindre bitar. Ansa/skala rädisor, avokado och purjolök samt skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur det mjuka, samt tärna köttet. Finhacka gräslök. Blanda.
- Ta fisken ur marinaden. Använd en stor matring och dekorera innersidan med filéer. Fyll upp i mitten med grönsaksröran. Ta bort matringen och gör nästa portion.
- Häll ev. lite av apelsinmarinaden runt fisken.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)