
Sea Bream-havsruda ceviche (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Parasiter i fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Skär fisken i bitar, lägg i en bunke.
- Pressa juice från hälften av grapefrukten. Häll saften över fisken och rör om, så att all fisk omsluts av juice. Låt stå 1 timme.
- Mixa chili och persilja till grovt mos med mixerstav.
Skala resterande grapefrukt och frigör klyftorna. Ta bort hinnan runt klyftan. - Lägg upp chilipastan på tallrik.
Varva fisk och grapefruktklyftor.
Kockens kommentar
Smaken är som sagt delad. Denna rätt, med sin syrligt råa fisk och gröna bittra chilipasta, smakar kort sagt annorlunda. Bland oss på Kockskolan gillades den av oss äldre, medan ungdomarna gärna avstod. Ingen barnmat med andra ord. Fisk kan innehålla parasiter (mask) vilka dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Om fiskhälsa.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)