
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
- Tomater: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
- Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på köttskivorna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
- Stek: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.
Kockens kommentar
Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.