
Chicken Okra - kyckling med okra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2566 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fetaost 100.0 gram 12%
Okra 10.0 styck 1%
el. squash 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 40 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär kycklingen i bitar och lägg i smord ugnsfast form. Häll citronjuice och olja över kycklingen. Salta och peppra.
- Ung 1: Sätt in i ugnen tills rätten fått fin färg, cirka 30 minuter.
- Skala och finhacka vitlök och lök, samt oregano om färsk. Mosa tomaterna. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt fetaosten i kuber.
- Ugn 2: Ta ut kycklingen och bred ut tomatröran på kycklingen. Tillsätt okra eller skivad squash.
- Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 30 minuter.
Kockens kommentar
Okra är en ljusgrön, mångfröig, avlång kapsel, cirka 8 cm lång. De omogna, köttiga frukterna kan ätas råa som grönsak, stekas i skivor och används som grönsak i soppor och stuvningar. Smaken är mild och angenäm, påminnande om squash, som kan ersätta okra i receptet.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel