Chicken Okra - kyckling med okra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fetaost

100.0 

gram

Okra

10.0 

styck

el. squash

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken Okra - kyckling med okra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2566 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 498 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fetaost 100.0 gram 12%

Okra 10.0 styck 1%

el. squash 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skär kycklingen i bitar och lägg i smord ugnsfast form. Häll citronjuice och olja över kycklingen. Salta och peppra. 
  3. Ung 1: Sätt in i ugnen tills rätten fått fin färg, cirka 30 minuter.
  4. Skala och finhacka vitlök och lök, samt oregano om färsk. Mosa tomaterna. Blanda ihop och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt fetaosten i kuber.
  5. Ugn 2: Ta ut kycklingen och bred ut tomatröran på kycklingen. Tillsätt okra eller skivad squash.
  6. Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 30 minuter.

Kockens kommentar

Okra är en ljusgrön, mångfröig, avlång kapsel, cirka 8 cm lång. De omogna, köttiga frukterna kan ätas råa som grönsak, stekas i skivor och används som grönsak i soppor och stuvningar. Smaken är mild och angenäm, påminnande om squash, som kan ersätta okra i receptet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem