
Grapefruktsrisotto (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Hetta upp smör i en kastrull. Tillsätt ris och fräs det några minuter på medelvärme under omrörning.
- Tillsätt vatten+fond, lite i taget tills all vätska kokat in (det tar cirka 20 minuter).
- Mixa olja, mynta, persilja, och basilika i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Riv parmesan. Blanda ost och mixet med riset.
- Skär en stjärna på toppen på grapefrukterna. Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen. Häll juicen över riset.
- Fyll skalen med risotton.