Grapefruktsrisotto (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grapefruktsrisotto (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1964 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 415 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Tillsätt ris och fräs det några minuter på medel­värme under omrörning.
  2. Tillsätt vatten+fond, lite i taget tills all vätska kokat in (det tar cirka 20 minuter).
  3. Mixa olja, mynta, persilja, och basilika i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv parmesan. Blanda ost och mixet med riset. 
  5. Skär en stjärna på toppen på grapefrukterna. Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen. Häll juicen över riset.
  6. Fyll skalen med risotton.

Kockens kommentar

För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio- eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Alternativ

Risotto grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem