
Saffransbiffar av kalkonfärs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 160°C.
- Blanda färs med ägg, potatismjöl, salt, saffran och vatten till lagom konsistens. Forma smeten till biffar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills fin ytfärg. Lägg dem i en ugnsfast form.
- Skär löken i ringar och stek den på medelvärme tills den blir mjuk i 5-10 minuter. Vispa ner mjöl och häll på vatten och fond.
- Häll lökbuljongen över biffarna i formen. Salta och peppra rikligt. Täck formen med aluminiumfolie. Efterstek i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel