Saffransbiffar av kalkonfärs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Saltgurka

120.0 

gram

el. inlagda rödbetor

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransbiffar av kalkonfärs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 546 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 26%

Saltgurka 120.0 gram 1%

el. inlagda rödbetor 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Blanda färs med ägg, potatismjöl, salt, saffran och vatten till lagom konsistens. Forma smeten till biffar.
  3. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills fin ytfärg. Lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Skär löken i ringar och stek den på medelvärme tills den blir mjuk i 5-10 minuter. Vispa ner mjöl och häll på vatten och fond.
  5. Häll lökbuljongen över biffarna i formen. Salta och peppra rikligt. Täck formen med aluminiumfolie. Efterstek i mitten av ugnen i 45 minuter.
  6. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem