Parisersmörgås (parisare)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så bryner man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Parisersmörgås (parisare)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2099 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 250 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bryner man > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör om. Skölj sallad.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
  3. Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter. Vänd och stek brödsidan någon minut.
  4. Stek samtidigt äggen. Lägg dem på pannbiffarna. Salta, peppra.

Kockens kommentar

Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och serveras där som en rissolette (läs mer > Så bryner man). I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem