
Thailändsk het räksoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2402 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål.
- Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.
- Ansa och strimla paprika och skiva purjon. Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen.
- Tillsätt soppan och sänk värmen. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås. Lägg i räkorna strax innan servering.
Kockens kommentar
Har man tillgång till hemlagad räkbuljong eller dito fond kan man med fördel byta ut vattnet mot sådan och strunta i att använda räkskalen i receptet. Eller så kokar man buljong av skalen. Se recept > Koka räkbuljong.