Gräddkokt grönkål med bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas grönsaker >

 

 

Så stuvar man >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddkokt grönkål med bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 359

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1436 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 182 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Så stuvar man > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Repa (riv) bladen från de grova stjälkarna som kastas. Skölj bladen väl. Grovhacka och låt rinna av väl.
  2. Strimla och knaperstek bacon i het panna. Lägg över på hushållspapper för avrinning av fett.
  3. Fräs grönkålen mjuk i baconfettet med lite extra smör tillsatt. Rör om. Lägg åt sidan på hushållspapper.
  4. Häll bort överskottsfett ur pannan utan att diska den. Vispa ner lite mjöl i kvarvarande fett. Tillsätt grädde och låt småkoka några minuter.
  5. Tillsätt grönkål. Låt koka samman till lagom konsistens. Späd med buljong eller mjölk om för tjock.
  6. Smaksätt med kryddor. Används senap skall den tillsättas precis innan servering, den får inte koka. Tillsätt bacon och servera.

Kockens kommentar

Den här rätten passar väl till kött som fläskfilé, kyckling eller kalkon och till fiskrätter med torsk, gös, abborre och lax. Gräddkokt/stuvad grönkål är populär i Nordtyskland till kassler och en grov rökt korv kallad Kohlwurst (Lungwurst) tillverkad av lunga, griskött och fett. En variant av gräddstuvad grönkål är Halländsk grönkål, även kallat långkål (se dito recept via länk nedan). Läs mer om stuvning > Så stuvar man.

Alternativ

Halländsk grönkål, långkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem