Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 1553

GBR (GI) / port: 59
Recept: 6213 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper kastrullen.
- Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 minut. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
- Mal nötterna i en nötkvarn eller kör dem i mixer. Lägg alla ingredienser i en mixern och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig. Färga med gul karamellfärg.
- Forma marsipanen till figurer eller limpor. Doppa i smält choklad.
Kockens kommentar
Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i ca 1 månad. Smält choklad i vattenbad. Koka upp vatten och ställ en djup tallrik över. Smält chokladen i tallriken. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.