Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lönnsirap

1.0 

dl

Basilika

8.0 

blad

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1279 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 251 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lönnsirap 1.0 dl 23%

Basilika 8.0 blad 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt på skivorna. Låt dem ligga och "svettas" en stund. Detta är inte nödvändigt, men görs för att saltet drar ur vatten och minskar beskan.
  3. Skär tomater och chevré i tunna skivor och lägg i en skål.
  4. Torka av vattnet från aubergineskivorna. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) på högsta värme och halstra aubergineskivorna snabbt så de får färg.
  5. Ta fram en ugnsäker form och lägg ut hälfen av auberginskivorna. Lägg två skivor tomat, två basilikablad och två skivor chévre på skivorna. Ringla rikligt med lönnsirap över osten och toppa med aubergineskivor.
  6. Ställ in i ugnen i några minuter. De är klara när osten har smält.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem