
Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1279 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt på skivorna. Låt dem ligga och "svettas" en stund. Detta är inte nödvändigt, men görs för att saltet drar ur vatten och minskar beskan.
- Skär tomater och chevré i tunna skivor och lägg i en skål.
- Torka av vattnet från aubergineskivorna. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) på högsta värme och halstra aubergineskivorna snabbt så de får färg.
- Ta fram en ugnsäker form och lägg ut hälfen av auberginskivorna. Lägg två skivor tomat, två basilikablad och två skivor chévre på skivorna. Ringla rikligt med lönnsirap över osten och toppa med aubergineskivor.
- Ställ in i ugnen i några minuter. De är klara när osten har smält.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)