
Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 2
Recept: 791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Låt vatten, fond, salt och peppar koka upp. Lägg i ärterna och koka dem på medelvärme i ca 3 min. Häll alltsammans i en matberedare och mixa till en slät soppa.
- Häll upp ärtsoppan i djupa tallrikar och häll på knappt 1 dl mousserat vitt vin eller champagne i varje tallrik. Servera genast.
Kockens kommentar
Denna enkla ärtsoppa serverades som frukost på restaurangen Pea Soup Andersen i Solvang, som är en dansk by utanför Los Angeles.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)