
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2602 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala skaldjur och ställ kallt så länge.
- Koka upp fiskbuljongen.
- Risotto: Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt vitlök och saffran och stek någon minut till. Tillsätt vin och låt det koka in.
- Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i skaldjuren precis innan servering.
Kockens kommentar
Alla slags skal- och blötdjur passar, musslor, bläckfisk, krabbkött, kräftstjärtar med mera.