Crêpesknyten med rotfrukter
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 137
            Kcal / portion: 232
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 929 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min + 1 tim )
- Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.  
 - Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
 - Ansa och skär rotfrukter i tärningar. Koka i 5 minuter. Ta ur. Skär långa "snören" (30 cm) av purjolök. Förväll snörena hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
 - Lägg fyllning på crêpen och knyt ihop med snörena.
 - Serveras rumsvarma eller uppvärmda i ugnen på 225°C i 5 minuter.
 
Kockens kommentar
Jämför
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)