Crêpesknyten med rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fyllning:

 

Rotfrukter

200.0 

gram

Purjolök

1.0 

bit

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crêpesknyten med rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 4

Recept: 929 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 170 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Fyllning:

Rotfrukter 200.0 gram 7%

Purjolök 1.0 bit 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min + 1 tim )

  1. Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.  
  2. Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
  3. Ansa och skär rotfrukter i tärningar. Koka i 5 minuter. Ta ur. Skär långa "snören" (30 cm) av purjolök. Förväll snörena hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
  4. Lägg fyllning på crêpen och knyt ihop med snörena.
  5. Serveras rumsvarma eller uppvärmda i ugnen på 225°C i 5 minuter.

Kockens kommentar

Jämför

Crêpessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem