Dillkött av lamm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

Så lagas lammtunnbringa

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dillkött av lamm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2521 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Så lagas lammtunnbringa Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Kött med ben skall vara sågat i bitar av slaktaren. Dela längre stycken i stora bitar. Skär bort eventuella stora fettklumpar.
  2. Koka upp vatten i stor gryta och lägg i köttet. Reglera så att vattnet precis täcker köttet. Låt småkoka under lock i 30 minuter och skumma av då och då.
  3. Ansa morot och purjolök. Skär i bitar.
  4. Tillsätt morot, purjolök, pepparkorn och salt. Tillsätt mer hett vatten vid behov så att det täcker köttet. Låt sjuda i ytterligare cirka 1 timme under lock på låg värme tills köttet är mört och lätt kan lossas från benen.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Sås: Hacka dill, spar stjälkarna.
  7. Sila och mät upp buljong från grytan. Koka ihop det med ättikssprit, socker och dillstjälkar i cirka 5 minuter. Plocka bort dillstjälkarna. 
  8. Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl till en jämn smet. Tillsätt buljongsåsen och grädde. Låt småkoka i 5 minuter. Späd med spad om för tjock sås. Smaka av. Tillsätt finhackad dill.
  9. Koka bönorna i lättsaltat vatten i 4 minuter.
  10. Servera: Lägg upp köttet utan ben i serverings­skål, häll över såsen. Servera med bönor och potatis.

Kockens kommentar

Lammbringan kan bytas ut mot bog eller kalvbringa. Grönsakerna kan bytas ut mot rotfrukter. Ättika kan bytas ut mot citronjuice.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem