Köttortellini med gräddig svampsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fylld pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttortellini med gräddig svampsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fylld pasta > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp och skär i bitar. Riv citronskal, endast det gula ej vitt fruktkött.
  2. Hetta upp stekpanna utan fett på medelhög värme. Stek svampen torr och tillsätt nötter. Stek tills de fått färg. Tillsätt lite matfett och stek i några minuter till.
  3. Tillsätt grädde, citronskal och muskot. Låt sjuda på låg värme i 3-5 minuter. Smaka av med citronjuice och salt.
  4. Koka tortellini i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 3 minuter (se förpackning).
  5. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över såsen. Krydda rikligt med grovmald svartpeppar. Klipp lite kryddgrönt över.

Kockens kommentar

Olika sorters färdig tortellini finns att köpa i handeln. De är tämligen "bleka" i smaken, kryddning är väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem