
Köttortellini med gräddig svampsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp och skär i bitar. Riv citronskal, endast det gula ej vitt fruktkött.
- Hetta upp stekpanna utan fett på medelhög värme. Stek svampen torr och tillsätt nötter. Stek tills de fått färg. Tillsätt lite matfett och stek i några minuter till.
- Tillsätt grädde, citronskal och muskot. Låt sjuda på låg värme i 3-5 minuter. Smaka av med citronjuice och salt.
- Koka tortellini i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 3 minuter (se förpackning).
- Lägg upp pastan på tallrikar och häll över såsen. Krydda rikligt med grovmald svartpeppar. Klipp lite kryddgrönt över.
Kockens kommentar
Olika sorters färdig tortellini finns att köpa i handeln. De är tämligen "bleka" i smaken, kryddning är väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.