Kalla crêpes med räkor (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

Sallad till maten?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalla crêpes med räkor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 243 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt till smaksättning %

Peppar till smaksättning 0%

Sallad till maten? %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim 10 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt 30-60 min.
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
    Grädda på medelhög värme.
  2. Förbered fyllningen. Rensa skaldjuren. Blanda crème fraiche med gräslök. Smaka av med citron, peppar och salt.
  3. Sätt ugnen till 250 grader.
  4. Riv ost. Fördela 2-3 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord ugnsfast plåt. Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen. Servera.

    Ger 2 crêpes per portion.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crème fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Grundrecept

Crêpessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem