
Kalla crêpes med räkor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim 10 min )
- Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt 30-60 min.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. - Förbered fyllningen. Rensa skaldjuren. Blanda crème fraiche med gräslök. Smaka av med citron, peppar och salt.
- Sätt ugnen till 250 grader.
- Riv ost. Fördela 2-3 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord ugnsfast plåt. Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen. Servera.
Ger 2 crêpes per portion.
Kockens kommentar
Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crème fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.
Grundrecept
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)