
Crêpes med skaldjursstuvning (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim 20 min )
- Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. - Förbered stuvningen: Smält matfett i kastrull, ta av från plattan. Rör ner mjölet. Späd med burkspad eller buljong (vatten+konc. fond) och grädde. Koka cirka 4 minuter. Skall vara ganska fast. Tillsätt skaldjur ev. skurna i mindre bitar.
- Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
- Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt/ugnsfast. Strö riven ost över.
- Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
- Servera gärna grönsaker till.
Kockens kommentar
Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor, men det går också bra med skaldjur på burk. Därvid används burkspad i stället för vatten och konc. fond.
Jämför
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)