
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
Vispa ner ett ägg i taget. - Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Fyllning: Rensa räkor och finhacka dill.
Blanda detta med hollandaise. - Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Riv över ost. Lägg på en klick smör.
- Ugnslaga: Gratinera cirka 10 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
Kockens kommentar
Prins Bertil Bernadotte (1912-1997) var prins av Sverige och tidvis ställföreträdande regent. Prinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Vän till Tore Wretman.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)