Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Forellrom saltad

4.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1221 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 325 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Forellrom saltad 4.0 msk 6%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Skala lök och finhacka den. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken på medelhög värme i cirka 1 minut. Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.
  3. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
  4. Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimsmussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem