
Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1221 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Forellrom saltad 4.0 msk 6%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 5 min )
- Skala lök och finhacka den. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken på medelhög värme i cirka 1 minut. Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
- Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.
- Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
- Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimsmussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)