
Ostsufflé till efterrätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1167 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så används ägg > Äts ej
Så används ost > Äts ej
Suffléform 2-3 dl > 4.0 styck Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Koka upp mjölk i en kastrull.
- Smält matfett i en annan kastrull och vispa ner mjöl till en klimpfri smet.
- Häll smörblandningen i en bunke och vispa ner den kokande mjölken. Låt blandningen svalna tills den är ljummen.
- Separera äggvita och gulor. Vitan läggs i en absolut ren bunke. Inte minsta gula får medfölja.
- Vispa ner äggulor, ost och maizenamjöl i mjölkblandningen. Salta och peppra.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Vänd försiktigt ner skummet i mjölkbunken.
- Smörj en stor eller flera mindre suffléformar med matfett. Fyll med smet.
- Grädda i ugn cirka 30-40 minuter. Den är klar när den ser ut som på bilden.
OBS! Öppna inte ugnsluckan under tillagning, för då sjunker sufflén ihop. Servera snabbt!
Kockens kommentar
Receptet kan användas som grund för andra suffléer. Byt då ut osten mot tex. svamp, grönsaker, skaldjur eller fisk. Beräkna därvid cirka 2 dl för smaksättning till 4 personer. Tillredning av sufflémassa och framför allt vispning av äggvita bör ske i kallt utrymme. Ju kallare luft desto högre reser sig sufflén. Läs mer i Kockskolan > Så används ägg.