
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2782 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Skär kycklingen i små bitar.
- Woka: Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.
- Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 minut. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka cirka 10 minuter.
- Nudlar: Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp.
- Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.
Kockens kommentar
I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice och i stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel