Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2782 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 480 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skär kycklingen i små bitar.
  2. Woka: Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.
  3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 minut. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka cirka 10 minuter.
  4. Nudlar: Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp. 
  5. Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.

Kockens kommentar

I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice och i stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem